2017 рік проголошений Роком пам’яті патріарха, предстоятеля Української греко-католицької церкви

2017 рік проголошений Роком пам’яті патріарха, предстоятеля Української греко-католицької церкви, видатного українського церковного та громадського діяча, мученика за Христову Віру, борця за людські гідність іправа Йосипа Сліпого на честь 125-ї річниці від його народження, яке відзначаємо 17 лютого.

Напередодні роковин із метою вшанування пам'яті патріарха та передачі глибини трагедії мученика українського народу і його величі у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 відбувся загальношкільний захід, під час якого присутнім відкрилися цікаві та вражаючі сторінки з життя та діяльності патріарха. Також була створена тематична виставка, присвячена діяльності та досягненням Йосипа Сліпого.

Людина з м’яким серцем, залізним характером і непохитною волею, з глибокою вірою та святою переконаністю у правоті справи, якій служить, дивувала багатьох. Міцність духу і сила волі Йосипа Сліпого здобули йому славу не тільки серед своїх на Україні, а й далеко за кордоном. Ця людина стала символом боротьби українського народу за свою релігію, культуру, ідентичність і національну гідність. А його жертовність і мучеництво можна порівняти зі стражданнями перших християн. Саме тому ім’я кардинала Йосипа Сліпого з повним правом знаходиться не лише в списку кращих синів Церкви, але й у пантеоні героїв української нації.

Кiлькiсть переглядiв: 239

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.