Поспішайте творити добро!

Поспішайте творити добро!

Посланцями від Бога сьогодні
Є мільйон добровільних людей.
І без них ми були б в безодні,
Все на плечах твоїх, ВОЛОНТЕР.

5 грудня Україна відзначає Міжнародний день волонтера.

Поняття волонтерства в наш час набуло більш широкого і глибокого змісту у зв’язку з подіями на Майдані та антитерористичною операцією на Сході країни, проте волонтери завжди були і є серед нас. Це ті, хто допомагає безпритульним тваринам; ті, хто допомагає знедоленим людям; ті, хто щодня віддає частинку себе за покликом серця та не просить за це нічого навзаєм.Увесь вільний час вони присвячують суспільним справам, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо.

Мета проведення свята полягає в залученні до волонтерського руху якомога більшої кількості людей, які готові на безкоштовній основі допомагати іншим.

На базі СватівськоїЗОШI-IІI ст. № 6 працює волонтерський загін «Добродії». Робота загону тісно пов’язана з загальношкільними напрямками виховання: морально-етичними, національно-патріотичними та екологічними.

Напередодні Дня волонтера школярами була проведена акція «Допоможи ближньому», у рамках якої привітали самотніх ветеранів, почастувавши їх варенням, а учнів молодших класів порадували чудовими подарунками: іграшками та книжками. Не забули також про дітей-переселенців, які опинилися в скрутному життєвому становищі. Вони отримали подарунки, бо стали невід’ємною частиною нашої шкільної родини.

Недарма волонтер – це, передусім, добра, милосердна людина, бо розуміє проблеми оточуючих та співчуває їм, має бажання безкорисливо допомогти вирішувати проблеми інших людей. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, буде існувати доти, доки існує потреба людей у допомозі та соціальній підтримці.

Потрібно поспішати робити добро, щоб тепло сердець зігрівало і рідних, і друзів, і незнайомих людей.

/Files/images/rzne_2/IMG_6965.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.