Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги

Людина кожна, що живе на світі

Душа, окремий всесвіт, мікросвіт.

Бо їм, як і тобі, яскраво сонце світить,

Ти не зважай на термін «Інвалід».

Вони теж заслуговують поваги,

Бо ж Діти Божі, рівно як і ми.

Нехай замість докорів і зневаги

ЛЮДЬМИ себе відчують між людьми.

У грудні 1992 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй (ООН) проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Історія його виникнення починалася у 80-х роках минулого сторіччя.

Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.

З метою підтримки дітей з обмеженими можливостями учні Сватівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 взяли участь у районній акції «Сувенір для дітей інвалідів». Вони виготовили чудові ляльки-мотанки, патріотичні браслети та взяли участь у районному святковому заході , присвяченому Дню інвалідів.

Захищаючи гідність інвалідів, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

/Files/images/rzne_2/IMG_6942.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.