СНІД: знати, щоб жити

СНІД: знати, щоб жити

Ми благаємо: любіть свою сім'ю,

Збережіть її від страху і жалю,

Будьте твердими у справах і думках,

Не давайте вас зламати й підкорить,

Бо на світі треба гідно всім прожить!

Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів; психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні - ВІЛ і його кінцева стадія СНІД.

З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що сприяє зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу.

Саме 1 грудня у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 із метою сформувати знання про СНІД, виховувати потяг до здорового способу життя відбулася загальношкільна лінійка на тему «Всесвітній день боротьби зі СНІДом», яку підготували учні 8 класу. Восьмикласники ознайомили присутніх зі шляхами та ознаками захворювання, методами профілактики СНІДу.

Мабуть, кожному здається, що СНІД існує десь дуже далеко і зовсім нас не стосується. Проте це не так. Щоденно в Україні ВІЛ-інфікується 48 осіб, діагноз СНІД ставлять 12 людям, а помирають від СНІДу восьмеро осіб. Стрімко зростає кількість інфікованих, хворих і померлих від СНІДу людей. Багато про СНІД вже відомо, але щодня з’являється нова інформація.

Легковажність чи необачність може призвести до трагічних наслідків. Кожна людина повинна до кінця усвідомлювати всю небезпеку, яку несе СНІД. І зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.

/Files/images/rzne_2/IMG_6937.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 257

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.