День Святого Миколая

День Святого Миколая

Відчиняйте двері — йде Миколай,
Він благословить весь рідний наш край.
Пропаде руїна, а ненька – Україна
Буде процвітати із краю в край.

З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є День Святого Миколая. Здавна Микола Угодник вважався другом і покровителем дітей та мореплавців. Слов’янські народи вірили, що в ніч на 19 грудня цей святий приносить слухняним дітям під подушку подарунки, а неслухняним ̶ різочки.

З нагоди свята у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 для учнів 1-4 класів відбувся захід під назвою «Святий Миколай крокує в наш край». Школярі з нетерпінням чекали на свого покровителя, доброго Духа. Хлопчики і дівчатка, щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати батькам.

Шкільний волонтерський загін «Добродії» в рамках акції «Подарунки для дітей» привітав дітлахів дитячого садочка «Сонечко» та подарував їм сюрпризи, які зібрали волонтери школи. Вихованці радісно зустріли Святого Миколая та щиро подякували йому за привітання.

Оскільки на цього святого чекають не тільки діти, а й дорослі, волонтери з привітаннями завітали до районного військкомату. Діти від щирого серця побажали військовим всього найкращого та подарували листівки, виготовлені власними руками. А в рамках акції «Миколайчики для військовослужбовців» учні разом з вчителями та батьками зібрали та передали солодощі у військові частини. Нехай Миколай-чудотворець дарує нашим захисникам радість, щастя і довголіття.

Щорічно Миколай кличе за собою людей, пропонує стати поруч і робити добро задля інших. Одні ще сумніваються... Хтось уже зробив перший крок. А деякі давно і впевнено ідуть за святим. Нехай віра у добро та життєва мудрість не покидають добродіїв на обраному шляху.

/Files/images/rzne_2/IMG_7106.JPG

/Files/images/rzne_2/IMG_7136.JPG

/Files/images/rzne_2/IMG_7138.JPG

/Files/images/rzne_2/IMG_7148.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.